Bonnier Carlsen, 2024-10-18

Turnépremiär för Sagoshow med Ylva och Sara

Många barn har tittat på Ylva Hällen och Sara Edwardsson på barn-tv och läst deras böcker om Förskolan Skräckis. Nu ger sig duon ut på turné och bjuder på vampyräventyr, musik och dans! Premiären sker i Folkets hus, Bagarmossen den 24 oktober kl 16.30. Lidköping, Huskvarna och Sala är bara några av orterna där man kan se showen.

Mer information om turnéplan och biljettköp

Föreställningen är en mysig sagoshow som också tar upp En mysig sagoshow hur svårt det kan vara satt känna sig utanför men också hur härligt det kan vara att rädda en kompis och bli hjälte för en dag!   

Under föreläsningen läser Ylva ur boken Superallergiska Pyro som handlar om en vampyr som nästan inte tål någonting, bara dum gammal blodjos. Han kan heller inte springa ut i solgasset som alla andra. Vad skulle hända om Pyro bestämmer sig för att strunta i det och springer ut ändå? 

Berättelsen gestaltas med hjälp av bildspel, ljud och dramatisering, allt kantat av originalmusik med sång och dans skriven av Klas Backman och artisterna själva. 

Om Förskolan Skräckis

Förskolan Skräckis är som vilken förskola som helst – barnen har samling, äter mellis, vilar, leker och har kul. Skillnaden är att här går bara läskiga ungar, som älskar att skrämmas, bitas och spöka runt!

Teamet bakom böckerna om Förskolan Skräckis

Ylva Hällen och Sara Edwardsson är kända från SVTBarn och har gjort barnprogram i över 20 år, en erfarenhet som passar perfekt när de nu skriver böcker tillsammans.

Mattias Andersson är illustratören som skapar magiskt ljus och karaktärer som är både mysläskiga och gosgulliga på samma gång.