Bonnier Carlsen, 2024-09-17

Kultförklarade julkalendern Mysteriet på Greveholm blir bok

Nu har den kultförklarade julkalendern från 1996 – Mysteriet på Greveholm – tagit steget in i bokvärlden! Julkalendern blev en av SVT:s allra mest populära genom tiderna och skrevs av regissören Dan Zethraeus tillsammans med manusförfattaren Jesper Harrie. Nu har Jesper Harrie även skrivit boken med samma namn.

Ett kärt återseende

Vem minns inte Lillan, Ivar och storasyster Melitta? Ett mycket kärt återseende för många, och en möjlighet att introducera de älskansvärda karaktärerna på Greveholm för nästa generation!

När familjen Olsson flyttar in i ett övergivet slott på landet för att fira jul händer snart mystiska saker. En gammal rustning flyttar på sig och en grammofon spelar jazz, alldeles av sig själv. Spökar det?

Lillan och Ivar ger sig ut på spökjakt och upptäcker att slottet ruvar på många hemligheter. Så småningom förstår de att något riktigt hemskt hände här för länge sedan. Men vad?

Barnen bestämmer sig för att lösa mysteriet och det leder till den ena häpnadsväckande upptäckten efter den andra.

Med humor, spänning och nostalgi bjuds läsaren in till en lika mysig som fantastisk värld där ingenting är vad det verkar vara och allt kan hända. Och händer!