Glasfågelns grav – nytt suggestivt äventyr av Katarina Genar
Kritikerhyllade Katarina Genar väver samman dåtid med nutid i sin nya bok Glasfågelns grav. Mystiska saker börjar hända när Tyra hittar en röd glasfågel begravd i i jorden. Det som sker verkar hänga ihop med det gamla glasbruket, men hur?
Glasfågeln grav ingår i Katarina Genars serie ”Bortom tid och rum” – fristående böcker med magiska inslag. Böckerna kännetecknas av det gåtfulla och mystiska, och har ofta flera bottnar och tidslager i berättelserna – många gånger är det mer än en berättelse som skildras. Det har fått många kritiker att jämföra henne med Maria Gripe.
Glasfågeln grav utkommer i januari. Samtidigt ger Bonnier Carlsen ut en ny utgåva av debutboken En hemlig vän.
Vi bjuder här på ett läsprov – ladda ner här!
I skuggan av det gamla nedlagda glasbruket ligger ”Idyllen” dit Tyra just har flyttat med sin familj. Det sägs att bruket stängdes plötsligt för länge sedan, men ingen vet varför.
Tyra känner sig vilsen och helst av allt vill hon flytta tillbaka till stan och sin bästa kompis Nour. En dag hittar hon en liten röd glasfågel som ligger begravd i jorden. Den vill henne något, men vad? Hon anar att fågeln hör ihop med det gamla bruket.
På nätterna drömmer hon konstiga drömmar om en liten pojke med en lykta och ibland hör hon honom nynna en sång. Sakta, sakta faller pusselbitarna på plats, inte minst tack vare Eddie, den nya killen i skolan. Han med den gulliga hunden och de fina ögonen …
Dåtid och nutid vävs samman till ett suggestivt, vackert och spännande äventyr av kritikerhyllade Katarina Genar.
Om En hemlig vän
Henrietta är arg. Mamma jobbar nästan hela tiden och den nya skolan är inte kul! Den enda ljuspunkten är den snälla, men mystiska herr Wallgren som bor i Henriettas hus. Men vem är han egentligen? Och vem är den mystiska lilla flickan som leker med gungorna på gården? Allt börjar med att Henrietta tappar nycklarna ...
Om Katarina Genar
Katarina Genar, född 1973, har utöver sitt författarskap arbetat som logoped med inriktning på barns språkutveckling. Hon debuterade som barnboksförfattare 2010 med En hemlig vän. Därefter följde ett flertalet titlar, såsom Spökflickan (2017), Silvervinges hemlighet (2016), Röda spår (2014), Den magiska kappan (2012) och Pensionat Vidablicks gåta (2011) för vilken hon tilldelades Hans Petersonstipendiet.
2014 kom Svarta madam, den första delen i den populära rysarserien Mystiska skolan. Serien har nu växt till flera delar, men varje bok kan läsas helt fristående från de andra.
Böckerna riktar sig till nybörjarläsaren och illustreras av Alexander Jansson. Här blandas det otäcka med det humoristiska i en perfekt balans. Seriens popularitet har bidragit till att den nu även ges ut för de lite äldre läsarna i form av längre kapitelböcker, där Spöket i biblioteket (2017) är den första. Alexander Jansson illustrerar även dessa och de är lika fristående som de övriga.